Laskettelijan silmälasit?
(
January 22, 2024
)

Laskettelijan silmälasit?

This is some text inside of a div block.
22.1.2024

Laskettelijan silmälasit?

Jos laskettelet ja käytät silmälaseja, olet varmasti joutunut pohtimaan, mikä olisi paras lasiratkaisu mäkeen. Meillä liikkeessä usein kuultuja kysymyksiä on, että millaisilla linsseillä näkisi parhaiten vaihtelevissa olosuhteissa ja miten huurtumisesta pääsisi parhaiten eroon. Meidän Mikko aka #monitehomies tietää laskulasien haasteet. Ainaisen silmälasien käyttämisen ja jo 80-luvulla alkaneen lasketteluharrastuksen myötä on yhden ja toisenkinnäköiset lasiratkaisut tullut koettua. Onneksi vahvuudellisten silmä- ja aurinkolasilinssien kehitys on ollut huimaa ja nykyään onnistuu moni sellainen asia, mistä ennen ei osattu uneksiakaan.

Edelleen kuitenkin tilanne on se, että silmälasipäisen laskettelijan pahin vihollinen on vaihtelevat kelit. Sellaisten lasien tekeminen, jotka toimisivat täydellisesti sekä sumupilvisessä lumisateessa että kirkkaassa alppiauringossa on käytännössä mahdotonta. Tummuvat linssit, joita nykyään löytyy myös sellaisia, joissa linssien tummumisteknologia on suunniteltu nimenomaan urheilukäyttöön, ovat yksi mahdollinen kompromissi, mutta omat ongelmansa liittyvät niihinkin siitä huolimatta.

Hyvillä suodatinväreillä pystytään myös tekemään kiinteäväriset linssit, jotka toimivat melkolailla laajasti erilaisissa olosuhteissa, mutta ei ihan täydellisesti ja kaikissa kuitenkaan. Niinpä jonkinmoisia kompromisseja joutuu käytännössä jokainen silmälasipäinen laskettelija hyväksymään. Mikon henkilökohtainen kokemus erilaisista lasiratkaisuista ja laskuolosuhteista niin rinteissä kuin niiden ulkopuolellakin on korvaamaton apu siinä vaiheessa, kun pitäisi pystyä haarukoimaan, että millaiset laskettelulasit olisi paras kompromissi juuri sinun käyttöösi.

Nykyisillä lähes huurtumattomilla linssipinnoittelilla myös adapteriratkaisut laskettelulaseihin ja silmälasien käyttäminen laskettelulasien alla ovat mahdollisia ja ihan hyvin toimivia vaihtoehtoja. Pinnoitteet eivät poista linssien huurtumisongelmaa kokonaan, mutta vähentävät huurtumisherkkyyttä tavallisiin linsseihin verrattuna huomattavasti. Jos siis vielä pähkäilet, että millaiset hiihtolasit päässä lähtisit tulevaa kautta viettämään,meihin ja varaa aika Mikolle!

(Next)

Heading