Polkujuoksijan silmälasit?
(
January 22, 2024
)

Polkujuoksijan silmälasit?

This is some text inside of a div block.
22.1.2024

Polkujuoksijan silmälasit?

Oletko koskaan miettinyt, mikä on polkujuoksijalle tärkein katseluetäisyys? Meillä sitä on mietitty aika paljonkin ja myös testatailtu erilaisia linssivaihtoehtoja.

Entäpä millaiset olisivat aikuisnäköisen polkujuoksijan ihannelasit? No, ensinnäkin sellaiset, että niillä näkisi hyvin siihen parin, kolmen metrin päähän jalkojen eteen. Jotta juokseminen epätasaisella alustalla olisi sujuvaa, pitää tulevaa pysytä ennakoimaan ja siksi katsetta ei kannata pitää ihan jaloissa, vaan lukea maastoa jonkin verran edempää. Maisematkin olisi kiva nähdä kunnolla eli kaukonäköä ei voi kokonaan unohtaa, vaikka varsinaisesti juoksemisen kannalta sillä ei ole niin isosti merkitystä. Sama koskee lähinäköä, sitä ei juostessa tarvita, mutta karttaa, gps:ää ja sykemittaria olisi kiva nähdä. Hyvät polkujuoksulasit ovat myös kevyet, jotta ne eivät pompi nenällä. Kehysten tulisi olla sellaiset, että ne istuvat tukevasti päässä ja mieluiten monipuolisilla säätömahdollisuuksilla varustetut.

Linssien olisi hyvä olla sen verran suojaavat, että törröttävät oksat eivät pääse tökkimään silmiin. Linsseillä pitäisi nähdä huonommallakin kelillä ja talvella ehkäpä ihan pimeässäkin. Aurinkoisella kelillä olisi kiva, että ei häikäisisi liikaa. Jos linssit parantaisivat kontrastia, maaston muodot näkisi paremmin. Linssit eivät saisi huurtua liian helposti ja vielä jos ne olisivat hydrofobisetkin, jotta hiki ja sadepisarat eivät häiritsisi näkemistä niin nopeasti, niin asiat alkaisi olla aika hyvin.

Toivelista on pitkä. Vaikka jokaisen yksittäisen toiveen toteuttaminen onnistuu jopa suhteellisen helposti, niin vahvuudelliset polkujuoksulasit, joissa kaikki toiveet toteutuvat alkavat olla aikalailla mahdottomuus, tai ainakin mahdottomuus yksillä linsseillä toteutettaviksi. Siksi, kuten yleensä vahvuudellisten urheilulasien kanssa, joudutaan tekemään kompromisseja ja siinä kohden kokemus on kultaakin arvokkaampaa. Meillä testataan käytännössä kaikki kehys- ja linssiratkaisut, joita esimerkiksi polkujuoksijoille tarjoamme, joten osaamme priorisoida sinun puolestasi.

Jos vielä ihmettelet, millä laseilla sen ensimmäisen – tai kahdennenkymmenkuudennen – polkujuoksumaratonisi juokset, ole yhteydessä urheilulasien spesialistiimme, Mikkoon.

(Next)

Heading